DISC Persoonlijkheidsmodellen

Praktijk Den Uijl is gelicenseerd en gecertificeerd door Persolog Nederland en werkt al jaren succesvol met het DISC PERSOONLIJKHEIDSMODEL.

Iedereen die op een heldere kernachtige manier inzicht in zichzelf of anderen wil krijgen en bereid is zichzelf daarbij te onderzoeken, krijgt met behulp van het DISC persoonlijkheidsmodel diepgaande kennis over zijn karakter en onbewuste drijfveren. Aan de hand van specifieke vragen en oefeningen ontdekt u uw mogelijkheden voor ontwikkeling.

Onze kracht is dat we de kennis van DISC combineren met coaching in een therapeutische bedding.

Wat is DISC?
DISC heeft een jarenlange geschiedenis. Na jarenlang ontwikkelen is het volgende model ontstaan:

screen-shot-2016-10-17-at-13-55-22

DISC geeft een helder inzicht in het menselijk gedrag. Menselijk gedrag ontstaat (onder andere) als volgt:

praktijk-den-uijl-01

Ons temperament (gemoedsaard, drift) en de omgeving (bijv. het milieu waarin we opgroei(d)en, en (in mindere mate) de werkomgeving waarin we ons bevinden, de relaties die we onderhouden) beïnvloeden en vormen ons karakter (het gedrag wat andere mensen van ons zien). Het gezin van herkomst en onze hechtingsstijl zijn hierbij van groot belang.

Waar DISC met name inzicht in geeft is of dit gedrag (karakter) effectief is binnen een gegeven omstandigheid c.q. omgeving. Om dit inzichtelijk te maken hanteren we het volgende model:

praktijk-den-uijl-02

De eerste afbeelding geeft weer dat gedrag en omgeving elkaar niet – en de tweede afbeelding geeft weer dat deze elkaar wél overlappen. Situatie 1 is ineffectief, situatie 2 is effectief en leidt tot een succesvoller en efficiënter leven.

 Geïnteresseerd? Klik hier voor ons trainingsaanbod

Partners