Houd me vast!

Houd me vast!

Heeft u geen grote relatieproblemen maar wilt u uw relatie nieuw leven inblazen? Dan is de relatiecursus ‘Houd me vast!’ iets voor u! De relatiecursus ‘Houd me vast’ is een preventieve cursus. U hoeft dus geen grote relatieproblemen te hebben om deel te kunnen nemen aan deze cursus, integendeel. De cursus biedt koppels de mogelijkheid om stil te staan bij de sterke en minder sterkte kanten van de relatie. Deze cursus is er op gericht om – zoals Sue Johnson dat zegt – de liefde opnieuw te leren begrijpen vanuit het principe van hechting. Door middel van voorbeelden, filmpjes en oefeningen leert u op een hele andere manier met elkaar om te gaan. U leert open te zijn over gevoelens en behoeften waardoor u liefdevoller en anders met elkaar omgaat zodat u meer uit de relatie haalt dan daarvoor. Door een ‘Houd me vast’ – gesprek te voeren leert u emotie te voelen en te uiten zonder dat er ruzies hoeven te ontstaan, waardoor het onderling contact verbeterd. De hechting tussen u en uw partner wordt sterker, waardoor de relatie (weer) een veilige haven wordt en u zich veerkrachtiger zult voelen! Een cadeau voor u én uw kinderen, die ook gebaat zijn bij liefhebbende ouders!

Wat kunt u verwachten?
De training omvat de volgende thema’s:

– Liefde en hechting
– Destructieve dialogen
– Pijnplekken
– Terugkijken op een crisis
– ‘Houd me vast’
– Vergeving
– Intimiteit
– ‘Liefde levend houden’

De ‘Houd me vast’ – cursus is een interactieve cursus die in klein groepsverband gegeven wordt. Omdat we werken met kleine groepen, zorgt dit ervoor dat de sfeer ook intiem blijft. Met elkaar nemen we de theorie door. Dit houdt in dat onze trainers u informatie en uitleg geven, waarna u samen met uw partner aan de hand van concrete opdrachten aan de slag gaat met de informatie. De trainers geven informatie en uitleg, waarna u samen met uw partner aan de hand van concrete opdrachten aan de slag gaat met de informatie in een afzonderlijke ruimte. Deze dag bent u niet verplicht om bepaalde informatie in de groep te delen. Op deze wijze waarborgen wij uw privacy.

De training is zeer effectief opgebouwd. De eerste dag leert u inzien waar het mis gaat (of kan gaan) tussen u en uw partner. In de tweede dag werkt u concreet aan het verbeteren van uw relatie.

Boek
De cursus is gebaseerd op het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson. Wij raden de deelnemers aan om dit boek zelf aan te schaffen, zodat u zich thuis (voor – en achteraf) ook kunt verdiepen in de materie. Wij zorgen voor koffie, thee en water. Tussen de middag staat er een heerlijke lunch voor u klaar, waarna u een prachtige wandeling kunt maken in het bos tegenover onze praktijk. Kortom: investeren in elkaar!

Cursusinformatie op een rij:
* Kosten: € 590 per echtpaar/koppel
* Inclusief: Cursusmateriaal, koffie/thee/water en lunch
* Exclusief: Boek ‘Houd me vast’
* De instelling is aangesloten bij het CRKBO en dientengevolge vrijgesteld van BTW voor deze scholing

 

Lengte: twee dagen

Voor de training is geen vooropleiding vereist

Het geleerde brengt u met elkaar in de praktijk

Indien gewenst lezen van het boek ‘Houd me vast’

De cursus gaat door bij voldoende aanmelding

Aanmelden voor deze training:

Bij open inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen.    Reageren is niet mogelijk.

    Partners